Printer Friendly Version U Banja Luci održana promocija turističke ponude Beograda @ 17 October 2018 10:49 AM

U okviru planirane promocije Beograda u regionu, Turistička organizacija Beograda nastavila je promociju u Banja Luci dana 16.10.2018. godine u hotelu Bosna.

Promotivna kampanja „Go Belgrade“ uključuje poslovne i promotivne aktivnosti na destinacijama u regionu, tokom 2018. godine organizovana je u Sofiji, Bratislavi, Sankt Peterburgu, Budimpešti, Ljubljani, Sarajevu, Banja Luci, a do kraja godine posetiće i Beč.

Promociji turističke ponude grada Beograda prisustvovali su ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, direktor Turističke organizacije RS Nada Jovanović, savetnik direktora Turističke organizacije Beograda Irena Aleksić.

Otvarajući ovaj skup generalni konzul V. Nikolić je rekao da Beograd Banja Luci nije potrebno posebno predstavljati jer ga hiljade Banjalučana i ostalih stanovnika RS svakodnevno pohode iz raznih, pa i čisto turističkih razloga navodeći da podaci pokazuju 60 % turista koji jednom posete Beograd to ponovo učine. Nikolić je posebno apostrofirao za ovdašnju javnost značaj direktnog avio leta Air Serbia, Beograd –Banja Luka, ovo posebno zato što je ovaj podatak nedovoljno poznat žiteljima RS te u tom smislu sugerisao da bi bilo celishodno ovaj let dodatno promovisati.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković je izjavio da je saradnja sa Turističkom organizacijom Beograda na visokom nivou i da ta saradnja treba da se  još više razvija tako da zajednički nastupi Banja Luke i Beograda na trećim tržištima budu još jači.

Savetnik direktora Turističke organizacije Beograda Irena Aleksić rekla je da je Beograd u prošloj godini posetio rekordan broj turista , oko milion, koji su ostvarili su dva miliona noćenja. Dodala je da turisti posećuju uglavnom zbog noćnog života i gastronomske ponude iako grad ima raznovrsnu kulturnu i umetničku ponudu. Istakla je da su rekonstruisani Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti.

Promociji i programu turističke ponude grada Beograda pored generalnog konzula Vladimira Nikolića prisustvovao je i konzul Dragan Protić.