Printer Friendly Version У Бања Луци одржана промоција туристичке понуде Београда @ 17 October 2018 10:47 AM

У оквиру планиране промоције Београда у региону, Туристичка организација Београда наставила је промоцију у Бања Луци дана 16.10.2018. године у хотелу Босна.

Промотивна кампања „GoBelgrade“ укључује пословне и промотивне активности на дестинацијама у региону, током 2018. године организована је у Софији, Братислави, Санкт Петербургу, Будимпешти, Љубљани, Сарајеву, Бања Луци, а до краја године посетиће и Беч.

Промоцији туристичке понуде града Београда присуствовали су министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, директор Туристичке организације РС Нада Јовановић, саветник директора Туристичке организације Београда Ирена Алексић.

Отварајући овај скуп генерални конзул В. Николић је рекао да Београд Бања Луци није потребно посебно представљати јер га хиљаде Бањалучана и осталих становника РС свакодневно походе из разних, па и чисто туристичких разлога наводећи да подаци показују 60 % туриста који једном посете Београд то поново учине. Николић је посебно апострофирао за овдашњу јавност значај директног авио лета Air Serbia, Београд –Бања Лука, ово посебно зато што је овај податак недовољно познат житељима РС те у том смислу сугерисао да би било целисходно овај лет додатно промовисати.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић је изјавио да је сарадња са Туристичком организацијом Београда на високом нивоу и да та сарадња треба да се  још више развија тако да заједнички наступи Бања Луке и Београда на трећим тржиштима буду још јачи.

Саветник директора Туристичке организације Београда Ирена Алексић рекла је да је Београд у прошлој години посетио рекордан број туриста , око милион, који су остварили су два милиона ноћења. Додала је да туристи посећују углавном због ноћног живота и гастрономске понуде иако град има разноврсну културну и уметничку понуду. Истакла је да су реконструисани Народни музеј и Музеј савремене уметности.

Промоцији и програму туристичке понуде града Београда поред генералног конзула Владимира Николића присуствовао је и конзул Драган Протић.