Printer Friendly Version U Banja Luci osnovana Fondacija “Privrednik” @ 28 September 2018 11:06 AM

U kulturnom centru Banski dvor, 27.9.2018. godine, održana je svečana akademija povodom početka rada dobrotvornog udruženja Fondacije “Privrednik”, čiji je cilj pružanje pomoći tokom školovanja, darovitoj deci slabijeg imovnog stanja.

Tim povodom, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, istakao je da će kabinet predsednika R. Srpske, u idućoj godini obezbediti sredstva dobrotvornom udruženju Fondacije “Privrednik”, kojima će biti omogućeno školovanje više od 100 darovite dece, slabijeg imovnog stanja. Dodik je naglasio da je osnivanje Fondacije od izuzetnog značaja, jer se time omogućava deci obrazovanje i pozvao je privrednike, ali i sve koji su u mogućnosti, da doniraju novac Fondaciji.

Pre početka Akademije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, razgovarao je sa delegacijom R. Srbije koja je prisustvovala navedenoj manifestaciji.

Izaslanik predsednika Republike Srbije Nikola Selaković, istakao je da je za buduća pokoljenja značajno osnivanje Fondacije, jer se mora voditi računa o darovitoj deci, koja nisu u mogućnosti da se školuju. “Osnivanjem Fondacije stvaramo dobrotvore u našem društvu, čiji će rad biti upisan zlatnim slovima u našoj istoriji”, rekao je izaslanik predsednika R. Srbije.

Potpredsednik Vlade AP Vojvodina Đorđe Milićević, izrazio je zadovoljstvo povodom osnivanja Fondacije u R. Srpskoj i naglasio značaj zajedničkog rada na obrazovanju dece, koja su budućnost srpskog naroda.
Članovi Inicijativnog odbora Fondacije “Privrednik” su na posebnoj sednici održanoj 26.9.2018. godine usvojili sve pravne akte, neophodne za početak rada. Članove Inicijativnog odbora čine: predsednik Akademije nauka i umetnosti R. Srpske Rajko Kuzmanović, predsednik Privredne komore Srpske Borko Đurić, rektori Univerziteta u Banja Luci i Istočnom Sarajevu Radoslav Gajanin i Stevo Pašalić, predsednik područne Privredne komore Banja Luka Goran Račić, koji je ujedno i predsednik Fondacije.

Akademiji su prisustvovali ministri u Vladi R. Srpske, izaslanik predsednika R. Srbije Nikola Selaković, potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, predsednik Fondacije “Privrednik” iz Novog Sada Jova Radić, predsednik Akademije nauka i umetnosti R. Srpske Rajko Kuzmanović, generalni konzul R. Srbije Vladimir Nikolić, kao i brojni privrednici i zvanice iz javnog i društvenog života.