Printer Friendly Version У Бања Луци основана Фондација “Привредник” @ 28 September 2018 11:03 AM

У културном центру Бански двор, 27.9.2018. године, одржана је свечана академија поводом почетка рада добротворног удружења Фондације “Привредник”, чији је циљ пружање помоћи током школовања, даровитој деци слабијег имовног стања.

Тим поводом, председник Републике Српске Милорад Додик, истакао је да ће кабинет председника Р. Српске, у идућој години обезбедити средства добротворном удружењу Фондације “Привредник”, којима ће бити омогућено школовање више од 100 даровите деце, слабијег имовног стања. Додик је нагласио да је оснивање Фондације од изузетног значаја, јер се тиме омогућава деци образовање и позвао је привреднике, али и све који су у могућности, да донирају новац Фондацији.

Пре почетка Академије, председник Републике Српске Милорад Додик, разговарао је са делегацијом Р. Србије која је присуствовала наведеној манифестацији.

Изасланик председника Републике Србије Никола Селаковић, истакао је да је за будућа покољења значајно оснивање Фондације, јер се мора водити рачуна о даровитој деци, која нису у могућности да се школују. “Оснивањем Фондације стварамо добротворе у нашем друштву, чији ће рад бити уписан златним словима у нашој историји”, рекао је изасланик председника Р. Србије.

Потпредседник Владе АП Војводина Ђорђе Милићевић, изразио је задовољство поводом оснивања Фондације у Р. Српској и нагласио значај заједничког рада на образовању деце, која су будућност српског народа.

Чланови Иницијативног одбора Фондације “Привредник” су на посебној седници одржаној 26.9.2018. године усвојили све правне акте, неопходне за почетак рада. Чланове Иницијативног одбора чине: председник Академије наука и уметности Р. Српске Рајко Кузмановић, председник Привредне коморе Српске Борко Ђурић, ректори Универзитета у Бања Луци и Источном Сарајеву Радослав Гајанин и Стево Пашалић, председник подручне Привредне коморе Бања Лука Горан Рачић, који је уједно и председник Фондације.

Академији су присуствовали министри у Влади Р. Српске, изасланик председника Р. Србије Никола Селаковић, потпредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић, председник Фондације “Привредник” из Новог Сада Јова Радић, председник Академије наука и уметности Р. Српске Рајко Кузмановић, генерални конзул Р. Србије Владимир Николић, као и бројни привредници и званице из јавног и друштвеног живота.