Printer Friendly Version Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije gospodin Zlatibor Lončar prisustvovao otvaranju novog Severnog krila i rekonstruisanog Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. @ 24 September 2018 12:18 PM

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar prisustvovao je otvaranju novog Severnog krila i rekonstruisanog Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske dana 21 septembra 2018. godine, u Banja Luci.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predsednica Vlade R. Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi Republike Srpske.

U obnovu, izgradnju i opremanje najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, utrošeno je oko 84 miliona evra, radovi su završeni nakon 43 meseca tokom kojih nije prekidan rad Univerzitetskog kliničkog centra. Najznačajnija je izgradnja novog operacionog bloka ustanove u Severnom krilu, a Centralni medicinski blok postaje stacionar, namenjen za bolničke pacijente i vođenje postoperativnog toka.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se obratio gostima i okupljenim građanima i tom prilikom rekao da je pre 20 godina kada je prvi put izabran za premijera UKC bio u očajnom stanju, bez građevinske dozvole i sa mnogim drugim preprekama, da je UKC građen na teret građana RS i zdravstvenog sistema, te da su i drugi imali priliku a ništa nisu uradili i da sada prigovaraju da je otvaranje UKC-a zloupotreba u predizbornoj kampanji. Zatim je obećao da će biti rekonstruisani i drugi delovi UKC-a kao  i druge bolnice i zdravstvene ustanove, da će uraditi sve da se zadrže zdravstveni radnici u RS.

Predsednica Vlade R. Srpske Željka Cvijanović je rekla da je ponosna što je navedeni objekat izgrađen u vreme njenog mandata i da UKC pokazuje snagu RS i njenog naroda. Dodala je da su najvažnoje dve stvari da lečite ljude i da ih učite.

 Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar  čestitao je u ime svih građana Srbije na ovom projektu. Rekao je da mnogi prožive i završe radne karijere a da ne dožive tako veliko otvaranje kao što je UKC. Zatim je rekao da je Republika Srpska dobila novu ustanovu za ponos , gde će građani RS imati uslove za lečenje kakvi postoje u bilo kojoj svetskoj metropoli, a lekari i medicinsko osoblje  mogućnost da se u savremenom  i modernom ambijentu kvalitetno usavršavaju. Naglasivši da će kao i do sada u Republici Srbiji uvek imati podršku i iskrenog partnera

Dočeku i ispraćaju ministra zdravlja Zlatibora Lončara i svečanom otvaranju novog Severnog krila i rekonstruisanog Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prisustvovali su generalni konzul Vladimir Nikolić i konzul Dragan Protić.