Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao otvaranju Sajma knjiga u Banja Luci @ 13 September 2018 02:37 PM

Ovogodišnji 23. Međunarodni sajam knjige “Banja Luka 2018”, u organizaciji “Glasa Srpske”, svečano je otvoren 11.9.2018. godine u dvorani “Borik”. Učešće na Sajmu uzelo je više od 90. izdavača i izlagača iz R. Srpske i zemalja regiona.

Ovogodišnji Sajam, svečano je otvorio srpski pesnik Ljubivoje Ršumović, rekavši da je Sajam praznik pisane reči, ilustrovanih emocija, uređivačke mudrosti, izdavačke visprenosti i čitalačke radoznalosti.

Ministar prosvete i kulture u Vladi Republike Srpske Dane Malešević, rekao je da je Sajam knjige u Banja Luci potvrdio mesto među najznačajnijim kulturnim manifestacijama na ovim prostorima, promovišući i afirmišući književnost, izdavaštvo i kulturu u celini

Svečanom otvaranju 23. Sajma knjiga u Banja Luci prisustvovali su ministri u Vladi R. Srpske, predsednik Akademije nauka i umetnosti R. Srpske Rajko Kuzmanović, akademici, direktori kulturnih, obrazovnih i drugih institucija u R. Srpskoj.

Svečanom otvaranju, prisustvovao je i generalni konzul R. Srbije Vladimir Nikolić.