Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао отварању Сајма књига у Бања Луци @ 13 September 2018 02:34 PM

Овогодишњи 23. Међународни сајам књиге “Бања Лука 2018”, у организацији “Гласа Српске”, свечано је отворен 11.9.2018. године у дворани “Борик”. Учешће на Сајму узело је више од 90. издавача и излагача из Р. Српске и земаља региона.

Овогодишњи Сајам, свечано је отворио српски песник Љубивоје Ршумовић, рекавши да је Сајам празник писане речи, илустрованих емоција, уређивачке мудрости, издавачке виспрености и читалачке радозналости.

Министар просвете и културе у Влади Републике Српске Дане Малешевић, рекао је да је Сајам књиге у Бања Луци потврдио место међу најзначајнијим културним манифестацијама на овим просторима, промовишући и афирмишући књижевност, издаваштво и културу у целини

Свечаном отварању 23. Сајма књига у Бања Луци присуствовали су министри у Влади Р. Српске, председник Академије наука и уметности Р. Српске Рајко Кузмановић, академици, директори културних, образовних и других институција у Р. Српској.

Свечаном отварању, присуствовао је и генерални конзул Р. Србије Владимир Николић.