Printer Friendly Version Generalni konzul V. Nikolić prisustvovao svečanoj akademiji u Doboju, organizovanoj povodom obeležavanja 23. godišnjice od stradanja Srba u Vozući, dolini reke Krivaje i Ozrenu @ 7 September 2018 10:55 AM

Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao je svečanoj akademiji pod nazivom “Egzodus i trajanje”, održanoj u Doboju 6. septembra o.g, povodom obeležavanja 23. godišnjice od stradanja Srba sa područja Vozuće, doline reke Krivaje i Ozrena

Nakon održane akademije, predsednica Vlade R. Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je dve hiljade prognanih porodica, 500 ubijenih boraca i civila, te 126 neindetifikovanih lica u proteklom ratu, velika tragedija, što poziva na opreznost i razumevanje stvari koje se trenutno dešavaju. Dodala je da obaveza institucija da traže istinu, da traže da svi oni koji su krivi budu privedeni pravdi, a da se u nasleđe narednim generacijama ostavi svest o stradanju i poštovanju žrtava koje su dale život za R. Srpsku.

Potpredsednik NS R. Srpske Nenad Stevandić rekao je da dok god postoji “Marš stazama egzodusa”, koji se završava u Vozući, Srbi zaslužuju da se upisuju u narod koji neguje svoju tradiciju, koji se sa pijetetom seća svojih žrtava i trudi da za zločine nad srpskim narodom, počinioci odgovaraju.

Ovogodišnjoj akademiji prisustvovali su i izaslanik predsednika R. Srpske Miladin Dragičević, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, predstavnici Oružanih snaga BiH, poslanici u NS R. Srpske, predstavnici lokalnih zajednica, boračkih organizacija i Srpske pravoslavne crkve.