Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић присуствовао свечаној академији у Добоју, организованој поводом обележавања 23. годишњице од страдања Срба у Возући, долини реке Криваје и Озрену @ 7 September 2018 10:51 AM

Генерални конзул Владимир Николић присуствовао је свечаној академији под називом “Егзодус и трајање”, одржаној у Добоју 6. септембра о.г, поводом обележавања 23. годишњице од страдања Срба са подручја Возуће, долине реке Криваје и Озрена

Након одржане академије, председница Владе Р. Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је две хиљаде прогнаних породица, 500 убијених бораца и цивила, те 126 неиндетификованих лица у протеклом рату, велика трагедија, што позива на опрезност и разумевање ствари које се тренутно дешавају. Додала је да обавеза институција да траже истину, да траже да сви они који су криви буду приведени правди, а да се у наслеђе наредним генерацијама остави свест о страдању и поштовању жртава које су дале живот за Р. Српску.

Потпредседник НС Р. Српске Ненад Стевандић рекао је да док год постоји “Марш стазама егзодуса”, који се завршава у Возући, Срби заслужују да се уписују у народ који негује своју традицију, који се са пијететом сећа својих жртава и труди да за злочине над српским народом, починиоци одговарају.

Овогодишњој академији присуствовали су и изасланик председника Р. Српске Миладин Драгичевић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, представници Оружаних снага БиХ, посланици у НС Р. Српске, представници локалних заједница, борачких организација и Српске православне цркве.