Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao svečanom otvaranju manifestacije „Dani Republike Srpske u Srbiji“ @ 5 September 2018 08:05 AM

Manifestacija “Dani Republike Srpske u Srbiji” otvorena je 3. septembra 2018. godine u beogradskoj “Kombank dvorani”, u prisustvu visokih zvaničnika iz političkog, crkvenog, kulturnog i javnog života.

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je u uvodnom obraćanju rekao da Srbiji i Srpskoj ne treba novo upoznavanje, već potvrda prijateljstva i bratskih odnosa.


Istakao je da R. Srpska nema nijedan problem sa drugim narodima, da želi da živi u miru i podsetio je na stradanja srpskog naroda kroz istoriju. Naglasio je da Srbija pokazuje ljubav prema Srpskoj i da je pod vođstvom predsednika R. Srbije A. Vučića i Vlade R. Srbije, pomogla Srpskoj da izgradi nekoliko vrtića, most, pomogla nekoliko naselja, izgradnju bolnice, zaključio je Dodik.
Svečanom otvaranju “Dana Srpske u Srbiji” prisustvovali su i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije gospođa Maja Gojković, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, ministri u vladama R. Srbije i R. Srpske, akademici, kao i predstavnici vojske i policije.

Manifestaciji je prisustvovao i generalni konzul Repulike Srbije u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Vladimir Nikolić.