Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао свечаном отварању манифестације „Дани Републике Српске у Србији“ @ 4 September 2018 03:14 PM

Манифестација “Дани Републике Српске у Србији” отворена је 3. септембра 2018. године у београдској “Комбанк дворани”, у присуству високих званичника из политичког, црквеног, културног и јавног живота.

Овогодишњу манифестацију отворио је председник Републике Српске Милорад Додик, који је у уводном обраћању рекао да Србији и Српској не треба ново упознавање, већ потврда пријатељства и братских односа.

Истакао је да Р. Српска нема ниједан проблем са другим народима, да жели да живи у миру и подсетио је на страдања српског народа кроз историју. Нагласио је да Србија показује љубав према Српској и да је под вођством председника Р. Србије А. Вучића и Владе Р. Србије, помогла Српској да изгради неколико вртића, мост, помогла неколико насеља, изградњу болнице, закључио је Додик.

Свечаном отварању “Дана Српске у Србији” присуствовали су и председница Народне скупштине Републике Србије госпођа Маја Гојковић, принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић, министри у владама Р. Србије и Р. Српске, академици, као и представници војске и полиције.

 

Манифестацији је присуствовао и генерални конзул Репулике Србије у Републици Српској, Босни и Херцеговини, Владимир Николић.