Printer Friendly Version U Kozarskoj Dubici osveštana spomen-kapela podignuta u čast solunskih dobrovoljaca @ 4 September 2018 03:01 PM

U krugu hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici, 2. septembra 2018. godine, osveštana je spomen-kapela u čast solunskih dobrovoljaca iz dubičkog kraja.

Spomen-kapela podignuta je povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, u čast 288. solunskih dobrovoljaca iz opštine Kozarska Dubica, čija su imena ugravirana na ploči u spomen-kapeli.

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem služio je svetu arhijerejsku liturgiju, a u svom obraćanju je ukazao na značaj izgradnje podignute kapele. Vladika je izrazio i nadu da će srpski narod u sadašnjem vremenu da postigne duhovnu i nacionalnu svest, a kada postane svestan svoje situacije, znaće i šta da radi, istakao je.

Nakon osveštavanja spomen-kapele, program je završen kulturno-umetničkim programom u kom su učestvovali članovi Folklornog društva iz Kozarske Dubice

Osveštavanju spomen-kapele u čast solunskih dobrovoljaca dubičkog kraja, ispred Generalnog konzulata prisustvovao je vicekonzul Perica Nikolić.