Printer Friendly Version У Козарској Дубици освештана спомен-капела подигнута у част солунских добровољаца @ 4 September 2018 02:59 PM

У кругу храма Светих апостола Петра и Павла у Козарској Дубици, 2. септембра 2018. године, освештана је спомен-капела у част солунских добровољаца из дубичког краја.

Спомен-капела подигнута је поводом стогодишњице од завршетка Првог светског рата, у част 288. солунских добровољаца из општине Козарска Дубица, чија су имена угравирана на плочи у спомен-капели.

Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем служио је свету архијерејску литургију, а у свом обраћању је указао на значај изградње подигнуте капеле. Владика је изразио и наду да ће српски народ у садашњем времену да постигне духовну и националну свест, а када постане свестан своје ситуације, знаће и шта да ради, истакао је.
Након освештавања спомен-капеле, програм је завршен културно-уметничким програмом у ком су учествовали чланови Фолклорног друштва из Козарске Дубице.

Освештавању спомен-капеле у част солунских добровољаца дубичког краја, испред Генералног конзулата присуствовао је вицеконзул Перица Николић.