Printer Friendly Version Generalni konzul V. Nikolić prisustvovao na prijemu i Duhovnoj akademiji organizovanoj povodom slave grada Bijeljina @ 9 August 2018 02:45 PM

Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao je prijemu i Duhovnoj akademiji u Bijeljini, organizovanim za predstavnike 20. delegacija gradova pobratima i prijateljskih gradova, kao i za predstavnike diplomatskog kora, povodom obeležavanja Pantelinskih svečanosti, odnosno 9. avgusta – slave grada Bijeljina.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zahvalio je delegacijama što su svojim prisustvom uveličali praznične dane i istakao nastojanja gradskih vlasti da Bijeljinu naprave otvorenim i prepoznatljivim gradom, koja ima prijatelje u svetu. Prisutne je, tom prilikom, informisao da je Bijeljina potpisala Povelju o bratimljenju sa tri grada, Leskovcem, Brašovom iz Rumunije i ruskim Azovom, a da od ranije ima potpisane Protokole o bratimljenju sa šest gradova u Srbiji i inostranstvu.

Nakon potpisivanja pomenute Povelje, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da su dva grada bratimljenjem napravila konekcije u svim sferama života, ukazavši pri tom, na energetske potencijale Leskovca.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić istakao je da je za Republiku Srpsku naročito važna saradnja dva najveća grada, u kojima živi više od četvrtine stanovništva i u tom kontekstu je ukazao na intenziviranje saradnje dve gradske uprave, u proteklom periodu.

Generalni konzul Vladimir Nikolić rekao je da je pozitivno iznenađen razvojem Bijeljine, koja kao takva, može poslužiti kao primer ostalim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Nakon prijema kod gradonačelnika, delegacije su posetile spomen sobu poginulih boraca Vojske Republike Srpske, a nakon toga su predstavnici grada Bijeljine, Novog Sada, Banja Luke i boračkih organizacija, položili vence na spomenik palim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pantelinske svečanosti privedene su kraju “Pantelinskom duhovnom večeri”, u kojoj su nastupila brojna kulturno-umetnička društva iz Republike Srpske.