Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић присуствовао на пријему и Духовној академији организованој поводом славе града Бијељина @ 9 August 2018 02:42 PM

Генерални конзул Владимир Николић присуствовао је пријему и Духовној академији у Бијељини, организованим за представнике 20. делегација градова побратима и пријатељских градова, као и за представнике дипломатског кора, поводом обележавања Пантелинских свечаности, односно 9. августа – славе града Бијељина.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, захвалио је делегацијама што су својим присуством увеличали празничне дане и истакао настојања градских власти да Бијељину направе отвореним и препознатљивим градом, која има пријатеље у свету. Присутне је, том приликом, информисао да је Бијељина потписала Повељу о братимљењу са три града, Лесковцем, Брашовом из Румуније и руским Азовом, а да од раније има потписане Протоколе о братимљењу са шест градова у Србији и иностранству.

Након потписивања поменуте Повеље, градоначелник Лесковца Горан Цветановић изјавио је да су два града братимљењем направила конекције у свим сферама живота, указавши при том, на енергетске потенцијале Лесковца.

Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић истакао је да је за Републику Српску нарочито важна сарадња два највећа града, у којима живи више од четвртине становништва и у том контексту је указао на интензивирање сарадње две градске управе, у протеклом периоду.
Генерални конзул Владимир Николић рекао је да је позитивно изненађен развојем Бијељине, која као таква, може послужити као пример осталим локалним заједницама у Српској.

Након пријема код градоначелника, делегације су посетиле спомен собу погинулих бораца Војске Републике Српске, а након тога су представници града Бијељине, Новог Сада, Бања Луке и борачких организација, положили венце на споменик палим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату.

Пантелинске свечаности приведене су крају “Пантелинском духовном вечери”, у којој су наступила бројна културно-уметничка друштва из Републике Српске.