Printer Friendly Version Generalni konzul Nikolić prisustvovao obeležavanju jubileja Glasa Srpske @ 3 August 2018 09:02 AM

Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao je Svečanoj akademiji, koja je organizovana u Kulturnom centru Banksi dvor Banja Luka, povodom obeležavanja jubileja najstarijeg dnevnog lista u Republici Srpskoj - „Glasa srpske“.
 

Predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 75-te godišnjice „Glasa Srpske“ Nebojša Radmanović podsetio je na vreme u kojem je „Glas“ nastao i na one koji su ga pokrenuli, ocenjujući ih kao „posebne ljude i individue“. Tim povodom, on je rekao: „U to vreme antifašističke borbe, kada se stvarala antifašistička vizija društva, ‘Glas’ je odigrao posebnu ulogu, koju je nastavio i svih ovih 75 godina“.

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da je ovo jubilej velikog lista, narodnog, koji je ostao zapažen kroz sve godine postojanja. „Glas Srpske je u različitim društvenim okolnostima bio osnovno informativno glasilo mnogih ljudi na ovim prostorima i iznad svega patriotski medij kojem je istina i istinitost događaja bez strastvenog navijanja bila suština delovanja sve ovo vreme“, istakao je Dodik.

Glavna i odgovorna urednica „Glasa“ Borjana Radmanović-Petrović istakla je da novinari i svi zaposleni u "Glasu" posebnu odgovornost imaju pred vlastitom istorijom i onima koji su osnovali "Glas" i doveli ga do stanice sa koje se nazire kapija veka postojanja. „Vrednosti koje mi baštinimo su istina, činjenice i odgovornost. Tako smo počeli, takvi jesmo i takvi ćemo ostati dok ‘Glas’ bude dočekivao jutro na kioscima“, rekla je Radmanović-Petrović.