Printer Friendly Version Генерални конзул Николић присуствовао обележавању јубилеја Гласа Српске @ 3 August 2018 09:01 AM

Генерални конзул Владимир Николић присуствовао је Свечаној академији, која је организована у Културном центру Банкси двор Бања Лука, поводом обележавања јубилеја најстаријег дневног листа у Републици Српској - „Гласа српске“.


 

Председник Организационог одбора за обележавање 75-те годишњице „Гласа Српске“ Небојша Радмановић подсетио је на време у којем је „Глас“ настао и на оне који су га покренули, оцењујући их као „посебне људе и индивидуе“. Тим поводом, он је рекао: „У то време антифашистичке борбе, када се стварала антифашистичка визија друштва, ‘Глас’ је одиграо посебну улогу, коју је наставио и свих ових 75 година“.


Председник РС Милорад Додик рекао је да је ово јубилеј великог листа, народног, који је остао запажен кроз све године постојања. „Глас Српске је у различитим друштвеним околностима био основно информативно гласило многих људи на овим просторима и изнад свега патриотски медиј којем је истина и истинитост догађаја без страственог навијања била суштина деловања све ово време“, истакао је Додик.

Главна и одговорна уредница „Гласа“ Борјана Радмановић-Петровић истакла је да новинари и сви запослени у "Гласу" посебну одговорност имају пред властитом историјом и онима који су основали "Глас" и довели га до станице са које се назире капија века постојања. „Вредности које ми баштинимо су истина, чињенице и одговорност. Тако смо почели, такви јесмо и такви ћемо остати док ‘Глас’ буде дочекивао јутро на киосцима“, рекла је Радмановић-Петровић.