Printer Friendly Version Generalnom konzulu Nikoliću dodeljena Plaketa Skupštine opštine Čelinac @ 26 July 2018 11:20 AM

Na svečanoj akademiji povodom dana i krsne slave opštine Čelinac, koja je održana 25. jula 2018. godine, generalnom konzulu Republike Srbije u Republici Srpskoj, BiH, Vladimiru Nikoliću, dodeljena je Plaketa Skupštine opštine Čelinac, za doprinos od izuzetnog značaja za razvoj opštine.

Tim povodom, generalni konzul Nikolić se zahvalio Skupštini opštini Čelinac rekavši da Plaketa ne pripada njemu, već Republici Srbiji koja je izdvojila značajna sredstva iz budžeta kako bi pomogla opštinama i institucijama Republike Srpske, među kojima i opštini Čelinac kojoj je doznačeno 500.000,00 KM za izgradnju mosta. Obraćanje je završio porukom: „Srbija voli Republiku Srpsku, tako će biti dok je Srbije i Srpske. Srbija svoju ljubav ne pokazuje samo na rečima, već i konkretnim postupcima, jer je ljubav u davanju.“

S obzirom da opštinsko priznanje prati i novčana nagrada u iznosu od 500,00 KM, generalni konzul Nikolić je odlučio da taj iznos pokloni Centru za socijalni rad opštine Čelinac, odnosno za nabavku prehrambeno-higijenskih paketa višečlanim porodicama na teritoriji opštine Čelinac (pet porodica).

Akademiji je prisustvovao veliki broj gostiju, među kojima su bili i podpredsednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, gradonačelnik grada Banja Luka Igor Radojičić, predstavnici bratskih opština iz Republike Srbije - Trstenik i Zvečan, načelnici susednih opština, lokalni odbornici, predstavnici ustanova i škola, sveštenstvo, privrednici, predstavnici međunarodnih organizacija i drugi.

U umetničkom delu programa nastupili su Etno grupa „Trag“ i Milica Jovanović.