Printer Friendly Version Генералном конзулу Николићу додељена Плакета Скупштине општине Челинац @ 26 July 2018 11:17 AM

На свечаној академији поводом дана и крсне славе општине Челинац, која је одржана 25. јула 2018. године, генералном конзулу Републике Србије у Републици Српској, БиХ, Владимиру Николићу, додељена је Плакета Скупштине општине Челинац, за допринос од изузетног значаја за развој општине.


Тим поводом, генерални конзул Николић се захвалио Скупштини општини Челинац рекавши да Плакета не припада њему, већ Републици Србији која је издвојила значајна средства из буџета како би помогла општинама и институцијама Републике Српске, међу којима и општини Челинац којој је дозначено 500.000,00 КМ за изградњу моста. Обраћање је завршио поруком: „Србија воли Републику Српску, тако ће бити док je Србије и Српске. Србија своју љубав не показује само на речима, већ и конкретним поступцима, јер је љубав у давању.“

С обзиром да општинско признање прати и новчана награда у износу од 500,00 КМ, генерални конзул Николић је одлучио да тај износ поклони Центру за социјални рад општине Челинац, односно за набавку прехрамбено-хигијенских пакета вишечланим породицама на територији општине Челинац. ( пет породица).

Академији је присуствовао велики број гостију, међу којима су били и подпредседница Владе Републике Српске Сребренка Голић, градоначелник града Бања Лука Игор Радојичић, представници братских општина из Републике Србије - Трстеник и Звечан, начелници суседних општина, локални одборници, представници установа и школа, свештенство, привредници, представници међународних организација и други.

У уметничком делу програма наступили су Етно група „Траг“ и Милица Јовановић.