Printer Friendly Version Jelena Ječanski i Tamaš Farkaš pobednici maratona u Bileći @ 17 July 2018 08:39 AM

Tamaš Farkaš iz Bačke Topole pobednik je glavne trke na pet kilometara Prvog međunarodnog plivačkog maratona koji je, 15. jula 2018. godine, održan na Bilećkom jezeru. U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Jelena Ječanski iz Novog Sada.

Farkaš se već pet godina bavi plivanjem i nacionalni je prvak Srbije u maratonima na pet i deset kilometara. Obraćajući se predstavnicima medija, Farkaš je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom na takmičenju kao i organizacijom maratona.

U ženskoj konkurenciji stazu dugu pet kilometara najbrže je preplivala Jelena Ječanski iz Plivačkog kluba „Vojvodina“ iz Novog Sada (sat vremena i šest minuta). Ona je, takođe, istakla lično zadovoljstvo organizacijom trke, kao i postignutim vremenom.

Pobednicima su uručeni kameni pehari koje je, specijalno za ovu priliku, isklesao Bilećanin Dragiša Svorcan.

Na maratonu su, pored plivača iz Republike Srbije, učestvovali i takmičari iz Italije, Irske, Turske, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Pored glavne trke na pet kilometara, održane su  i trke zadovoljstva na 300, 500, 1.000 i 1.500 metara. Organizatori plivačkom maratona očekuju da će od naredne godine postati deo zvaničnog takmičenja – SRB Open kupa, a u budućnosti i FINA kupa.

Prvom Međunarodnom plivačkom maratonu na Bilećkom jezeru prisustvovao je i konzul Radoslav Ilić, šef Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije Banja Luka sa sedištem u Trebinju.