Printer Friendly Version Јелена Јечански и Тамаш Фаркаш победници маратона у Билећи @ 17 July 2018 08:38 AM

Тамаш Фаркаш из Бачке Тополе победник је главне трке на пет километара Првог међународног пливачког маратона који је, 15. јула 2018. године, одржан на Билећком језеру. У женској конкуренцији победу је однела Јелена Јечански из Новог Сада.

Фаркаш се већ пет година бави пливањем и национални је првак Србије у маратонима на пет и десет километара. Обраћајући се представницима медија, Фаркаш је изразио задовољство постигнутим резултатом на такмичењу као и организацијом маратона.

У женској конкуренцији стазу дугу пет километара најбрже је препливала Јелена Јечански из Пливачког клуба „Војводина“ из Новог Сада (сат времена и шест минута). Она је, такође, истакла лично задовољство организацијом трке, као и постигнутим временом.
 

Победницима су уручени камени пехари које је, специјално за ову прилику, исклесао Билећанин Драгиша Сворцан.

На маратону су, поред пливача из Републике Србије, учествовали и такмичари из Италије, Ирске, Турске, Мађарске, Хрватске, Црне Горе и Македоније.

Поред главне трке на пет километара, одржане су  и трке задовољства на 300, 500, 1.000 и 1.500 метара. Организатори пливачком маратона очекују да ће од наредне године постати део званичног такмичења – СРБ Опен купа, а у будућности и ФИНА купа.

Првом Међународном пливачком маратону на Билећком језеру присуствовао је и конзул Радослав Илић, шеф Конзуларне канцеларије Генералног конзулата Републике Србије Бања Лука са седиштем у Требињу.