Printer Friendly Version Predsednik Republike Srpske dodelio odlikovanja institucijama Republike Srbije @ 3 July 2018 12:47 PM

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Palati Republike, 29. juna 2018. godine, povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima, kolektivima i organizacijama.

Tim povodom, za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa i međudržavne saradnje, između Republike Srpske i Republike Srbije, Ordenom Republike Srpske na lenti, predsednik Republike Srpske, odlikovao je: Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vojsku Republike Srbije.

Zahvaljujući se na dodeljenom odlikovanju, ministar unutrašnjih poslova  R. Srbije dr Nebojša Stefanović, istakao je da su odnosi R. Srbije i R. Srpske najbliži mogući i da na svaki pokušaj ugrožavanja tih odnosa, dve strane odgovaraju novim ulaganjima, gradnjom mostova, škola i fabrika, kao i da je R. Srpska pokazala da Srbija na nju može računati i u budućnosti.

Ministar zdravlja u Vladi R. Srbije Zlatibor Lončar, zahvalivši se na odlikovanju, ukazao je da su državni organi R. Srpske prepoznali posvećen rad Ministarstva zdravlja R. Srbije i da su u planu novi vidovi saradnje, od kojih će korist imati građani Srpske i Srbije.

 

U ime Vojske Republike Srbije, odlikovanje je primio načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.

Nakon dodele odlikovanja, predsednik R. Srpske održao je sastanak kojem su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova R. Srbije, ministar zdravlja R. Srbije, načelnik GŠ Vojske R. Srbije, predsednica Vlade R. Srpske, ministar unutrašnjih poslova R. Srpske i direktor Univerzitetsko-kliničkog centra R. Srpske. Na sastanku je razgovarano o daljem unapređenju saradnje R. Srbije i R. Srpske.

Svečanoj ceremoniji dodele odlikovanja u Palati Republike, ispred Generalnog konzulata prisustvovao je vicekonzul Perica Nikolić.