Printer Friendly Version Председник Републике Српске доделио одликовања институцијама Републике Србије @ 3 July 2018 12:44 PM

На свечаној церемонији одржаној у Палати Републике, 29. јуна 2018. године, поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске, председник Републике Српске Милорад Додик, уручио је одликовања заслужним појединцима, колективима и организацијама.

Тим поводом, за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању свеукупних односа и међудржавне сарадње, између Републике Српске и Републике Србије, Орденом Републике Српске на ленти, председник Републике Српске, одликовао је: Министарство здравља, Министарство унутрашњих послова и Војску Републике Србије.

Захваљујући се на додељеном одликовању, министар унутрашњих послова  Р. Србије др Небојша Стефановић, истакао је да су односи Р. Србије и Р. Српске најближи могући и да на сваки покушај угрожавања тих односа, две стране одговарају новим улагањима, градњом мостова, школа и фабрика, као и да је Р. Српска показала да Србија на њу може рачунати и у будућности.

Министар здравља у Влади Р. Србије Златибор Лончар, захваливши се на одликовању, указао је да су државни органи Р. Српске препознали посвећен рад Министарства здравља Р. Србије и да су у плану нови видови сарадње, од којих ће корист имати грађани Српске и Србије.

 

У име Војске Републике Србије, одликовање је примио начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић.

Након доделе одликовања, председник Р. Српске одржао је састанак којем су присуствовали министар унутрашњих послова Р. Србије, министар здравља Р. Србије, начелник ГШ Војске Р. Србије, председница Владе Р. Српске, министар унутрашњих послова Р. Српске и директор Универзитетско-клиничког центра Р. Српске. На састанку је разговарано о даљем унапређењу сарадње Р. Србије и Р. Српске.

Свечаној церемонији доделе одликовања у Палати Републике, испред Генералног конзулата присуствовао је вицеконзул Перица Николић.