Printer Friendly Version Generalni konzul Nikolić prisustvovao otvaranju Teatar festa „Petar Kočić“ @ 5 June 2018 08:42 AM

U Banjaluci je 04. juna 2018. godine otvoren 21. Teatar fest „Petar Kočić“. Festival je otvorila predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, u prisustvu narodnih poslanika, ministra kulture, gradonačelnika Banjaluke, dekana i profesora banjalučkog Univerziteta, kao i brojnih ljubitelja pozorišne umetnosti.

Otvarajući 21. Teatar fest „Petar Kočić“, premijerka Republike Srpske Željka Cvijanovićeva rekla je da je ovaj festival pozorišni događaj koji pokazuje da je u pitanju tradicija i da je reč o nečemu u šta je uloženo mnogo truda, napora, energije i volje. „Činjenica da nas Teatar fest mobiliše, da okuplja veliki broj ljudi i da svakako pruža zadovoljstvo svima koji uživaju u pozorištu govori sama za sebe“, zaključila je Cvijanovićeva.

Na ovogodišnjem Teatar festu takmičiće se šest predstava iz zemalja regiona, a festival je otvorila predstava „Karolina Nojber“, autora Nebojše Romčevića, u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića.

Publika će, 05. juna 2018. godine, moći da pogleda i predstavu „Moja ti“, Ateljea 212 iz Beograda i Sterijinog pozorja iz Novog Sada, čiji domaćin će biti Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci.

Narednih dana će na repertoaru biti „Anika i njena vremena“, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i „Beo arta“ iz Beograda; „Ustav Republike Hrvatske“, Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba; „Dvesta“ - Knjaževsko srpskog teatra iz Kragujevca, „Korešpodencija“ Zvezdara teatra iz Beograda, kao i „Sve se nekako preživi osim smrti“, Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

Teatar fest „Petar Kočić 2018“ biće zatvoren 11. juna t.g. kada će biti dodeljene nagrade, a u čast nagrađenih biće odigrana predstava „TNT-Alan Ford“, po motivima istoimenog popularnog italijanskog stripa, u dramatizaciji P. Lucića, režiji Kokana Mladenovića i koprodukciji Gledališča Koper i Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Otvaranju 21. Teatar festa „Petar Kočić“ prisustvovao je i generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj, BiH, Vladimir Nikolić.