Printer Friendly Version Premijerno prikazan dugometražni dokumentarni film „Krst nad jamom“ Udruženja građana „Jadovno 1941“-finansirano od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije - Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu @ 27 April 2018 11:18 AM

Dana  26.04.2018. godine u Narodnom pozorištu Republike Srpske premijerno je prikazan dugometražni dugometražni dokumentarni film „Krst nad jamom“ Udruženja građana „Jadovno 1941“. Film rekonstruiše događaje iz 1941. godine koji su se zbili u prvim mesecima tzv. Nezavisne države Hrvatske, a tematika mu je kompleks logora Gospić-Jadovno-Pag.

U obraćanju prisutnima pre početka filma  Dušan Bastašić, predsednik udruženja zahvalio je MSP R. Srbije, odnosno  Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu na dodeljenim finansijskim sredstvima zahvaljujući kojima je i snimljen ovaj film.

Pored mnogobrojnih predstavnika javnog i kulturnog života RS, premijeri su prisustvovali N. Čubrilović predsednik NSRS kao i V. Nikolić generalni konzul R. Srbije u Banja Luci.