Printer Friendly Version Премијерно приказан дугометражни документарни филм „Крст над јамом“ Удружења грађана „Јадовно 1941“-финансирано од стране Министарства спољних послова Републике Србије - Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону @ 27 April 2018 11:16 AM

Дана  26.04.2018. године у Народном позоришту Републике Српске премијерно је приказан дугометражни дугометражни документарни филм „Крст над јамом“ Удружења грађана „Јадовно 1941“. Филм реконструише догађаје из 1941. године који су се збили у првим месецима тзв. Независне државе Хрватске, а тематика му је комплекс логора Госпић-Јадовно-Паг.

У обраћању присутнима пре почетка филма  Душан Басташић, председник удружења захвалио је МСП Р. Србије, односно  Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону на додељеним финансијским средствима захваљујући којима је и снимљен овај филм.

Поред многобројних представника јавног и културног живота РС, премијери су присуствовали Н. Чубриловић председник НСРС као и В. Николић генерални конзул Р. Србије у Бања Луци.