Printer Friendly Version Potpisan Ugovor o preuzimanju poslovnog prostora za smeštaj Konzularne kancelarije u Trebinju @ 2 April 2018 09:23 AM

Na osnovu ovlašćenja prvog potpredsednika Vlade i ministrva spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića, generalni konzul Vladimir Nikolić zaključio je 29.03.2018. godine Ugovor o korišćenju poslovnog prostora, koji je smešten u sklopu objekta „kuća Ćelovića“ u ulici Njegoševa broj 4 u Trebinju - na neodređeno vreme, sa Lukom Petrovićem, gradonačelnikom Grada Trebinja. Prostor je namenjen za smeštaj Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije Banja Luka, sa sedištem u Trebinju.

Tokom preuzimanja poslovnog prostora na dalje korišćenje, konstatovano je da su radovi na njegovoj adaptaciji izvedeni veoma kvalitetno i u rekordnom roku, zahvaljujući izuzetnom zalaganju kompletne Uprave grada Trebinja, posebno kada se imaju u vidu aktuelna angažovanost lokalnih građevinskih firmi na brojnim lokacija. Kompletna adaptacija prostorija, na osnovu zahteva i projekta Generalnog konzulata Republike Srbije Banja Luka, završena je za 45 dana.

Lokalni mediji su promptno obavestili javnost Trebinja i istočne Hercegovine, koja sa posebnom pažnjom prati sva dešavanja u vezi otvaranja Konzularne kancelarije, o detaljima zaključivanja Ugovora i izjavama koje su tim povodom dali generalni konzul V. Nikolić i konzul R. Ilić, prenoseći tekst SRNA (objavljen u Glasu Srpske 29.03.2018. godine), pod radnim naslovom: „Završena adaptacija Konzularne kancelarije Srbije u Trebinju, otvaranje početkom aprila“.