Printer Friendly Version Ministar pravde Republike Srbije Nela Kuburović prisustvovala obeležavanju 10 godina rada notara Republike Srpske @ 13 March 2018 12:21 PM

Notari Republike Srpske obeležili su 09. marta 2018. godine deceniju rada. Svečanosti je prisustvovala i delegacija Ministarstva pravde Republike Srbije, koju je predvodila ministar Nela Kuburović.

Tokom sastanka sa ministrom pravde Republike Srpske Antonom Kasipovićem, naglašena je veoma dobra saradnju dva ministarstva, uz konstataciju da tome dodatno doprinose izuzetni odnosi između Srbije i Republike Srpske.


Ministarka Kuburović je istakla da su kolege iz Republike Srpske, svojim znanjem i iskustvima pružile veliku podršku prilikom uvođenja javnih beležnika u pravni sistem Republike Srbije. Ona je ukazala da je iskustvo notara i kolega iz samog Ministarstva pravde Republike Srpske bilo od značaja za efikasno uspostavljanje javno-beležničke profesije u Srbiji, tokom 2014. godine. Istovremeno je istakla da Ministarstvo pravde Republike Srbije radi na unapređenju E-pravosuđa, koje će javnim beležnicima, kao i javnim izvršiteljima i pravosudnim organima omogućiti međusobnu razmenu podataka i povezivanje sa registrima drugih državnih organa.

Nakon sastanka sa ministrom Antonom Kasipovićem, ministarka Nela Kuburović je prisustvovala prijemu, koji je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik organizovao povodom desetogodišnjice obeležavanja notarijata.