Printer Friendly Version Министар правде Републике Србије Нела Кубуровић присуствовала обележавању 10 година рада нотара Републике Српске @ 13 March 2018 12:18 PM

Нотари Републике Српске обележили су 09. марта 2018. године деценију рада. Свечаности је присуствовала и делегација Министарства правде Републике Србије, коју је предводила министар Нела Кубуровић.

Током састанка са министром правде Републике Српске Антоном Касиповићем, наглашена је веома добра сарадњу два министарства, уз констатацију да томе додатно доприносе изузетни односи између Србије и Републике Српске.

Министарка Кубуровић је истакла да су колеге из Републике Српске, својим знањем и искуствима пружиле велику подршку приликом увођења јавних бележника у правни систем Републике Србије. Она је указала да је искуство нотара и колега из самог Министарства правде Републике Српске било од значаја за ефикасно успостављање јавно-бележничке професије у Србији, током 2014. године. Истовремено је истакла да Министарство правде Републике Србије ради на унапређењу Е-правосуђа, које ће јавним бележницима, као и јавним извршитељима и правосудним органима омогућити међусобну размену података и повезивање са регистрима других државних органа.
 

Након састанка са министром Антоном Касиповићем, министарка Нела Кубуровић је присуствовала пријему, који је председник Републике Српске Милорад Додик организовао поводом десетогодишњице обележавања нотаријата.