Printer Friendly Version Ambasador Republike Srbije u BiH Stanimir Vukićević posetio visoke zvaničnika Republike Srpske @ 7 February 2018 03:56 PM

Povodom skorog završetka četvorogodišnjeg mandata, ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimir Vukićević posetio je visoke zvaničnike Republike Srpske, 07. februara 2018. godine, u Banjaluci.


 

Na sastanku sa predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, zajednički je konstatovano da je saradnja Srpske i Srbije na izuzetnom nivou i da je konkretizovana putem više zajedničkih kapitalnih projekata. Oni su, takođe, razmenili mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.


Dodik je Vukićeviću zahvalio na ličnom doprinosu koji je dao da odnosi Republike Srbije i Republike Srpske budu najbolji do sada i poželeo mu puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu.

Nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske, ambasador Vukićević se susreo sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

 


 

Čubrilović i Vukićević su razmenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u R. Srpskoj, BiH, kao i regionu, konstatujući da je neophodno nastaviti sa jačanjem regionalne saradnje na putu evropskih integracija. Istovremeno su istakli značaj unapređenja saradnje između Republike Srpske i Srbije, u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama, poštujući međunarodne standarde.

Predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zahvalio se ambasadoru Stanimiru Vukićeviću na veoma korektnoj saradnji i poželeo mu uspešan nastavak diplomatske karijere.

Pomenutim sastancima, tokom oproštajne posete ambasadora Stanimira Vukićevića, prisustvovao je i generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Vladimir Nikolić.