Printer Friendly Version Амбасадор Републике Србије у БиХ Станимир Вукићевић посетио високе званичника Републике Српске @ 7 February 2018 03:52 PM

Поводом скорог завршетка четворогодишњег мандата, амбасадор Републике Србије у Босни и Херцеговини Станимир Вукићевић посетио је високе званичнике Републике Српске, 07. фебруара 2018. године, у Бањалуци.

На састанку са председником Републике Српске, Милорадом Додиком, заједнички је констатовано да је сарадња Српске и Србије на изузетном нивоу и да је конкретизована путем више заједничких капиталних пројеката. Они су, такође, разменили мишљења о актуелним политичким и економским питањима у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Додик је Вукићевићу захвалио на личном доприносу који је дао да односи Републике Србије и Републике Српске буду најбољи до сада и пожелео му пуно успеха на личном и професионалном плану.

Након састанка са председником Републике Српске, амбасадор Вукићевић се сусрео са председником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем.


Чубриловић и Вукићевић су разменили мишљења о актуелној политичкој ситуацији у Р. Српској, БиХ, као и региону, констатујући да је неопходно наставити са јачањем регионалне сарадње на путу европских интеграција. Истовремено су истакли значај унапређења сарадње између Републике Српске и Србије, у складу са Споразумом о специјалним и паралелним везама, поштујући међународне стандарде.

Председник Народне скупштине Недељко Чубриловић захвалио се амбасадору Станимиру Вукићевићу на веома коректној сарадњи и пожелео му успешан наставак дипломатске каријере.

Поменутим састанцима, током опроштајне посете амбасадора Станимира Вукићевића, присуствовао је и генерални конзул Републике Србије у Републици Српској, Босни и Херцеговини, Владимир Николић.