Printer Friendly Version ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СРЕТЕЊА - ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ @ 7 February 2018 10:55 AM

Генерални конзулат Републике Србије у Бањалуци, свечано ће обележити Сретење, Дан државности Републике Србије, 13. фебруара 2018. године.

Државни празник Србије, који се празнује 15. и 16. фебруара, установљен је у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак и дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије – Сретењски устав.

Овај датум је најбитнији у политичком, културном и историјском календару Србије.

 

Генерални конзул Републике Србије у Републици Српској, Босни и Херцеговини, Владимир Николић, тим поводом ће организовати пријем у Свечаном салону ресторана „Стара ада“, улица Вељка Млађеновића б.б. Бања Лука, са почетком у 18.30 часова.

Очекује се да ће пријему присуствовати највиши званичници Републике Српске,црквени великодостојници, чланови дипломатског кора, представници образовних, спортских и институција културе, као и већи број грађана Републике Српске, Босне и Херцеговине.

ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Поводом обележавања  Сретења - Дана државности Републике Србије, Генерални конзулат Републике Србије неће радити  15. и 16. фебруара 2018. године.