Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić podržao dobrotvornu akciju za pomoć narodnim kuhinjama na KiM @ 26 January 2018 03:16 PM

Doborotvorno veče, povodom akcije „Kad bi hljeba bilo više“, održano je u Banja Luci 23.01.2018. godine, s ciljem prikupljanja pomoći za narodne kuhinje u južnoj srpskoj pokrajini.


 

Organizator akcije bilo je Srbsko sabranje „Baštionik“ iz Banjaluke. Tim povodom je predsednik ove organizacije Predrag Adamović rekao je da se koncertom, na kojem je nastupala mladost, želi poslati slika obnovljenog Kosova. On je naveo da je akcija pokrenuta uz pomoć kompanije „M:tel“, uz otvaranje humanitarnog broja 1412, čijim pozivanjem zainteresovani do kraja januara 2018. godine mogu donirati jednu KM.


Svetlana Stević, koja vodi narodne kuhinje u okviru Eparhije raško-prizrenske, rekla je da postoji šest narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, kao i da je prva takva kuhinja otvorena 2001. godine i, nažalost, sve je veći broj ljudi koji dolaze da potraže parče hleba i kuvanu hranu. Ona je istakla značaj ove akcije koja se organizuje u Republici Srpskoj da bi se pomogao ostanak i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.


 

Osim pozivanja humanitarnog broja 1412, građani akciju mogu pomoći i uplatom sredstava na žiro-račun Srbskog sabranja „Baštionik“ Banjaluka 567 2412 7000 32208, sa svrhom uplate: pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, te novčanom uplatom u sedištu „Baštionika“ u Jevrejskoj ulici u Banjaluci.

Dobrotvornoj večeri prisustvovali su sveštenici eparhija raško-prizrenske i banjalučke, ministar prosvete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, direktor Pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović, generalni kozul Republike Srbije u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Vladimir Nikolić, predstavnici javnog i kulturog života, kao i mnogobrojni građani Banje Luke koji su neposredno podržali ovu humanitarni akciju.