Printer Friendly Version Generalni konzul V. Nikolić prisustvovao pomenu Oliveru Ivanoviću @ 18 January 2018 01:32 PM

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, 17. januara 2018. godine, održan je pomen ubijenom lideru Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, Oliveru Ivanoviću. Pomen je služilo sveštenstvo Eparhije banjalučke SPC.


Pomen je održan u organizacija Odbora za pomoć Srbima na KiM. Istom su prisustvovali članovi Odbora, direktor Republičkog sekretarijata za vere Dragan Davidović, predstavnici medija i poštovaoci lika i dela ubijenog Ivanovića.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov je, uoči pomena, novinarima rekao da je Ivanović bio veliki čovek, pametan, obrazovan i najsnažnija srpska ličnost u poslednjih 20 godina na Kosmetu. Zato smo, kazao je, odlučili da mu damo pomen ovde u Banjaluci. Govoreći o svom poslednjem susretu sa Oliverom, tokom prošle nedelje, Arlov je rekao da su tada razgovarali o politici i o životu, te da je Ivanović bio vizionar, i principijelan demokrata, kao i da je veoma voleo R. Srpsku.

Ispred Generalnog konzulata R. Srbije Banja Luka, pomenu je prisustvovao generalni konzul Vladimir Nikolić. Obraćajući se medijima, Nikolić je rekao da je Ivanović bio jedan od civilizovanih, pametnih i plemenitih ljudi, te da tako dobri ljudi obično pretpre neko stradanje. U datoj izjavi, posebno je poručio: „Nažalost, Oliver je izgubio život i izražavam saučešće porodici ubijenog i svima koji su ga poštovali“.