Printer Friendly Version Генерални конзул В. Николић присуствовао помену Оливеру Иванoвићу @ 18 January 2018 01:29 PM

У Храму Христа Спаситеља у Бањалуци, 17. јануара 2018. године, одржан је помен убијеном лидеру Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, Оливеру Ивановићу. Помен је служило свештенство Епархије бањалучке СПЦ.


Помен је одржан у организација Одбора за помоћ Србима на КиМ. Истом су присуствовали чланови Одбора, директор Републичког секретаријата за вере Драган Давидовић, представници медија и поштоваоци лика и дела убијеног Ивановића.

Председник Одбора за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов је, уочи помена, новинарима рекао да је Ивановић био велики човек, паметан, образован и најснажнија српска личност у последњих 20 година на Космету. Зато смо, казао је, одлучили да му дамо помен овде у Бањалуци. Говорећи о свом последњем сусрету са Оливером, током прошле недеље, Арлов је рекао да су тада разговарали о политици и о животу, те да је Ивановић био визионар, и принципијелан демократа, као и да је веома волео Р. Српску.

Испред Генералног конзулата Р. Србије Бања Лука, помену је присуствовао генерални конзул Владимир Николић. Обраћајући се медијима, Николић је рекао да је Ивановић био један од цивилизованих, паметних и племенитих људи, те да тако добри људи обично претпре неко страдање. У датој изјави, посебно је поручио: „Нажалост, Оливер је изгубио живот и изражавам саучешће породици убијеног и свима који су га поштовали“.