Printer Friendly Version Generalnom konzulatu Republike Srbije uručena Zahvalnica povodom 25 godina rada Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske @ 19 December 2017 08:39 AM

Generalnom konzulatu Republike Srbije Banja Luka uručena je Zahvalnica na Svečanoj akademiji koju je Republički pedagoški zavod Republike Srpske organizovao povodom obeležavanja 25 godina rada i razvoja, 18.12.2017. godine, u Banjaluci. Zahvalnica je data povodom veoma uspešne saradnje ostvarene tokom prethodnih pet godina, od kada Generalni konzulat organizuje nagradno takmičenje za učenike srednjih škola u Republici Srpskoj.

Zahvalnicu je, generalnom konzulu Republike Srbije u Republici Srpskoj, BiH, Vladimiru Nikoliću, uručio direktor Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović.

Obraćajući se prisutnima, ministar prosvete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da je 25 godina rada Republičkog pedagoškog zavoda značajan jubilej za obrazovni sistem u Srpskoj. On je podsetio na činjenicu da Republički pedagoški zavod učestvuje u izradi nastavnih planova i programa, obrazovanju i stručnom usavršavanju nastavnika i naglasio da će, ukoliko budu ispunjeni zacrtani ciljevi, Republika Srpska imati najkvalitetnije obrazovanje u BiH.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović ocenio je da se ova institucija nalazi u temeljima Republike Srpske i naveo da bi u ovoj školskoj godini u Srpskoj trebalo da bude uvedena mala matura.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je, povodom 25 godina rada, Republički pedagoški zavod Ordenom Njegoša drugog reda za izuzetne zasluge u obrazovnom, kulturnom i duhovnom razvitku Republike Srpske.