Printer Friendly Version Николић присуствовао Божићном пријему у Дервенти @ 18 December 2017 11:05 AM

Потпредседник Републике Српске Јосип Јерковић организовао је 17.12.2017. године Божићни пријем у Дервенти, на којем је оценио да сви народи деле исту судбину на простору Републике Српске.

Обраћајући се присутним гостима Јерковић је рекао: „Присећамо се свега доброг и лошег, оно што смо добро или лоше чинили у протеклој години. На данашњи дан у заједничком разговору можемо рећи шта бисмо могли учинити да се побољша просперитет и боље живљење свих народа на овим просторима“. Он је нагласио да је на изабраним функционерима и свим осталим грађанима да ураде све што могу да побољшају повратак и заједнички живот на овим просторима.

Пријему су присуствовали председавајући Председништва БиХ Драган Човић, министар одбране БиХ Марина Пендеш, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Анте Јелеч, изасланик председника Републике Српске Миладин Драгичевић, потпредседник Републике Српске из реда бошњачког народа Рамиз Салкић, министар за избегла и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, већи број начелника општина и осталих представника власти из Федерације БиХ и Републике Српске.

Божићном пријему присуствовао је и генерални конзул Републике Србије у Републици Српској, Босни и Херцеговини, Бањалуци Владимир Николић.