Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao dodeli priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ i predstavljanju monografije predsednika ANURS @ 6 December 2017 11:58 AM

U Banjaluci su 05.12.2017. godine, dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za doprinos u oblastima stvaralaštva, društvenog angažmana, preduzetništva i poslovanja. Ova nagrada se u Republici Srpskoj dodeljuje od prošle godine, u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama i projekta „Put ka vrhu“, koji je nastao u Novom Sadu pre 17 godina. Nosioci ovog projekta su „Media Invent“ i Univerzitet u Novom Sadu, uz podršku Privredne komore Vojvodine, Privredne komore Republike Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Priznanje za najboljeg ministra u Republici Srpskoj dobila je Srebrenka Golić,  potpredsednik Vlade i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, a za doprinos unapređenju odnosa Republike Srbije i Republike Srpske, priznanje je dobio Onjen Bjelić, sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u Pokrajinskoj vladi Autonomne pokrajine Vojvodina.
Priznanja su dobili i Nenad Kecmanović, savetnik predsednika Republike Srpske Luka Petrović, gradonačelniku Trebinja; Marinko Umičević, tehnički direktor fabrike obuće „Bema“; Banjaluka College, kao i veći broj uspešnih kompanija.

Dodeli priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ prisustvovao je i generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Vladimir Nikolić koji je, pre toga, bio i na predstavljanju monografije „Besede – prilog afirmaciji nauke i umetnosti“, u kojoj je sadržano 100 beseda predsednika Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske (ANURS), Rajka Kuzmanovića.