Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао додели признања „Капетан Миша Анастасијевић“ и представљању монографије председника АНУРС @ 6 December 2017 11:55 AM

У Бањалуци су 05.12.2017. године, додељена признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за допринос у областима стваралаштва, друштвеног ангажмана, предузетништва и пословања. Ова награда се у Републици Српској додељује од прошле године, у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама и пројекта „Пут ка врху“, који је настао у Новом Саду пре 17 година. Носиоци овог пројекта су „Медиа Инвент“ и Универзитет у Новом Саду, уз подршку Привредне коморе Војводине, Привредне коморе Републике Србије и Радио-телевизије Војводине.


 

Признање за најбољег министра у Републици Српској добила је Сребренка Голић,  потпредседник Владе и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију, а за допринос унапређењу односа Републике Србије и Републике Српске, признање је добио Оњен Бјелић, секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу у Покрајинској влади Аутономне покрајине Војводина.
Признања су добили и Ненад Кецмановић, саветник председника Републике Српске Лука Петровић, градоначелнику Требиња; Маринко Умичевић, технички директор фабрике обуће „Бема“; Banjaluka College, као и већи број успешних компанија.

Додели признања „Капетан Миша Анастасијевић“ присуствовао је и генерални конзул Републике Србије у Републици Српској, Босни и Херцеговини, Владимир Николић који је, пре тога, био и на представљању монографије „Беседе – прилог афирмацији науке и уметности“, у којој је садржано 100 беседа председника Академије наука и уметности Републике Српске (АНУРС), Рајка Кузмановића.