Printer Friendly Version Konkurs za izbor najboljih učeničkih literarnih radova na temu „O mojim prijateljima u Srbiji“ @ 28 November 2017 10:47 AM

Povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, Generalni konzulat Republike Srbije u Banjoj Luci u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske, raspisuje tradicionalni Konkurs za izbor najboljih literarnih radova učenika srednjih škola u Republici Srpskoj na temu:

"O mojim prijateljima u Srbiji"

Imajući u vidu značaj obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, jednog od najbitnijih datuma u njenom političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru, pozivamo učenike srednjih škola u Republici Srpskoj da dostave jedan prozni tekst (maksimalno tri stranice) na zadatu temu.

Konkurs je nagradnog karaktera i posebna komisija će pregledati pristigle radove, te odabrati tri najbolja rada čiji autori će biti nagrađeni, a njihova imena pročitana na svečanosti obeležavanja Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije, u Banjoj Luci.
Molimo vas da literarne radove šaljete na adresu:

Generalni konzulat Republike Srbije, 78 000 Banja Luka, Vojvode Radomira Putnika 2, sa naznakom Za konkurs. Na poleđinu svakog rada treba štampati ili zalepiti popunjen prijavni list koji se nalazi u prilogu.

Rok za dostavu radova je 15. januar 2018. godine.

Prilozi:

RPZ_dopis_srednjim_školama_u_RS_28.11.2017..pdf

Prijavni_list_za_literarni_konkurs_28.11.2017..doc