Printer Friendly Version Конкурс за избор најбољих ученичких литерарних радова на тему „О мојим пријатељима у Србији“ @ 28 November 2017 10:40 AM

Поводом обележавања Дана државности Републике Србије, Генерални конзулат Републике Србије у Бањој Луци у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске, расписује традиционални Конкурс за избор најбољих литерарних радова ученика средњих школа у Републици Српској на тему:

"О мојим пријатељима у Србији"

Имајући у виду значај обележавања Дана државности Републике Србије, једног од најбитнијих датума у њеном политичком, културном и историјском календару, позивамо ученике средњих школа у Републици Српској да доставе један прозни текст (максимално три странице) на задату тему.

Конкурс је наградног карактера и посебна комисија ће прегледати пристигле радове, те одабрати три најбоља рада чији аутори ће бити награђени, а њихова имена прочитана на свечаности обележавања Сретења - Дана државности Републике Србије, у Бањој Луци.

Молимо вас да литерарне радове шаљете на адресу:

Генерални конзулат Републике Србије, 78 000 Бања Лука, Војводе Радомира Путника 2, са назнаком За конкурс. На полеђину сваког рада треба штампати или залепити попуњен пријавни лист који се налази у прилогу.

Рок за доставу радова је 15. јануар 2018. године.

Прилози:

 RPZ_dopis_srednjim_školama_u_RS_28.11.2017..pdf

Prijavni_list_za_literarni_konkurs_28.11.2017..doc