Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao obeležavanju 39 godina rada Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci @ 20 November 2017 02:13 PM

Promocijom 204 doktora medicine, stomatologije, magistara farmacije i medicinara zdravstvene nege u banjalučkom Banskom dvoru, Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci obeležio je 39 godina rada, 15. novembra 2017. godine.

Dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić, tim povodom je rekao da ova visokoškolska ustanova ima ambiciozne planove za narednu godinu, posebno ističući osnivanje centra za biomedicinska istraživanja i klinike za dentalnu medicinu.

Dodatno je objasnio da  će centar za biomedicinska istraživanja biti smešten u prostorijama bivšeg Urbanističkog zavoda, koje je Medicinski fakultete dobio na korištenje od Vlade Republike Srpske. Takođe, istakao je da je u toku i priprema programa nastave na engleskom jeziku, koji bi do kraja 2017. godine trebalo da bude prosleđen Ministarstvu prosvete i kulture Republike Srpske za akreditovanje.

Svečanoj akademiji, povodom 39 godina Medicinskog fakulteta, prisustvovao je i generalni konzul Vladimir Nikolić.