Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао обележавању 39 година рада Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци @ 20 November 2017 02:12 PM

Промоцијом 204 доктора медицине, стоматологије, магистара фармације и медицинара здравствене неге у бањалучком Банском двору, Медицински факултет Универзитета у Бањалуци обележио је 39 година рада, 15. новембра 2017. године.

Декан Медицинског факултета Ранко Шкрбић, тим поводом је рекао да ова високошколска установа има амбициозне планове за наредну годину, посебно истичући оснивање центра за биомедицинска истраживања и клинике за денталну медицину.

Додатно је објаснио да  ће центар за биомедицинска истраживања бити смештен у просторијама бившег Урбанистичког завода, које је Медицински факултете добио на кориштење од Владе Републике Српске. Такође, истакао је да је у току и припрема програма наставе на енглеском језику, који би до краја 2017. године требало да буде прослеђен Министарству просвете и културе Републике Српске за акредитовање.

Свечаној академији, поводом 39 година Медицинског факултета, присуствовао је и генерални конзул Владимир Николић.