Printer Friendly Version Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao prezentaciji turističke ponude Beograda @ 23 October 2017 12:42 PM

Promocija i prezentacija turističke ponude Beograda upriličena je u hotelu Palas, 20.10.2017. godine, sa ciljem podizanja vidljivosti i atraktivnosti glavnog grada Srbije na evropskoj mapi turističkih destinacija.


 

Obraćujući se prisutnima, portparol Turističke organizacije Beograda Vesna Nađ, istakla je da su veliki izbor kvalitne zabavne, kulturne i sportske manifestacije glavni magnet za dolazak u Beograd. Istovremeno je podsetila da su prošle godine najavili Džez festival, predstavili folklor i gastronomsku ponudu Beograda, a da je ovaj put „dašak glavnog grada Srbije na banjalučke ulice donelo Baletsko društvo “Lujo Davičo” i to beogradskim pesmama i igrama“.


 

Promotivnim aktivnostima i prezentaciji prisustvovao je i generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj, BiH, Vladimir Nikolić.
On je rekao da građanima Srpske, Srbija i Beograd predstavljaju omiljenju turističku destinaciju, zaključivši da oni „dobro poznaju potencijale Srbije i njenog glavnog grada“. Takođe, napomenuo je da su mladi iz Republike Srpske ujedno i najbolji promoteri turističkih potencijala Beograda. O tome svedoči i značajno povećanje broja poseta Beogradu i Srbiji, nakon priloga koji je Radio televiziija Republike Srpske objavila o boravku nagrađenih učenika, pobednika na literarnim takmičenjima koje Generalni konzulat Banja Luka tradicionalno organizuje povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije.

Nakon Banjaluke, ovogodišnji karavan će se uputiti u Podgoricu, Sofiju i Atinu, gde će najpopularnija destinacija regiona biti predstavljena još većem broju turista