Printer Friendly Version Генерални конзул Владимир Николић присуствовао презентацији туристичке понуде Београда @ 23 October 2017 12:37 PM

Промоција и презентација туристичке понуде Београда уприличена је у хотелу Палас, 20.10.2017. године, са циљем подизања видљивости и атрактивности главног града Србије на европској мапи туристичких дестинација.

Обраћујући се присутнима, портпарол Туристичке организације Београда Весна Нађ, истакла је да су велики избор квалитне забавне, културне и спортске манифестације главни магнет за долазак у Београд. Истовремено је подсетила да су прошле године најавили Џез фестивал, представили фолклор и гастрономску понуду Београда, а да је овај пут „дашак главног града Србије на бањалучке улице донело Балетско друштво “Лујо Давичо” и то београдским песмама и играма“.

Промотивним активностима и презентацији присуствовао је и генерални конзул Србије у Републици Српској, БиХ, Владимир Николић.

Он је рекао да грађанима Српске, Србија и Београд представљају омиљењу туристичку дестинацију, закључивши да они „добро познају потенцијале Србије и њеног главног града“. Такође, напоменуо је да су млади из Републике Српске уједно и најбољи промотери туристичких потенцијала Београда. О томе сведочи и значајно повећање броја посета Београду и Србији, након прилога који је Радио телевизиија Републике Српске објавила о боравку награђених ученика, победника на литерарним такмичењима које Генерални конзулат Бања Лука традиционално организује поводом обележавања Дана државности Републике Србије.


Након Бањалуке, овогодишњи караван ће се упутити у Подгорицу, Софију и Атину, где ће најпопуларнија дестинација региона бити представљена још већем броју туриста.