Printer Friendly Version Predstavnik Generalnog konzulata prisustvovao obeležavanju Krsne slave opštine Gradiška @ 25 September 2017 01:28 PM

Svetom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u crkvi Pokrova presvete Bogorodice, 21. septembra 2017. godine, opština Gradiška obeležila je Krsnu slavu Rođenje presvete Bogorodice – Malu Gospojinu.

„Mala Gospojina prilika je da se u duhu tradicije i običaja naših predaka okupimo, da razmenimo mišljenja, ali i da se ispred lokalne zajednice osvrenemo na ono šta smo mi danas i ono šta bi, u skladu sa osnovnim prioritetima našeg delovanja, a to su rast privredne aktivnosti i povećanje zaposlenosti, trebali biti sutra“, rekao je načelnik opštine Zoran Adžić. On je istakao da je proteklih godinu dana obeleženo realizacijom određenog broja projekata u oblasti infrastrukturnog, privrednog i društvenog razvoja, koji će doprineti kvalitetnijem životu građana Gradiške, a istovremeno biti osnov za dalji razvoj.

Načelnik opštine se osvrnuo i na planiranu realizaciju projekta izgradnje novog mosta na reci Savi, naglasivši da će opština Gradiška uložiti makismalne napore da iskoristi ovaj infrastrukturni potencijal stvaranjem poslovne zone u njegovoj blizini. Prema njegovim rečima, podržavan je i sektor društvenog delovanja kao važan faktor ukupnog razvoja lokalne zajednice, a pokrenute su i aktivnosti na završetku izgradnje sportske dvorane.

Slavskoj svečanosti prisustvovali su predstavnici institucija Republike Srpske, diplomatskog kora, odbornici opštine Gradiška, gradonačelnici i načelnici susednih kao i prekograničnih gradova i opština, predstavnici privrednog i društvenog života opštine i verskih zajednica.

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije Banja Luka, svečanom obeležavanju Krsne slave prisustvovao je konzul Radoslav Ilić.