Printer Friendly Version Представник Генералног конзулата присуствовао обележавању Крсне славе општине Градишка @ 25 September 2017 01:27 PM

Светом литургијом и ломљењем славског колача у цркви Покрова пресвете Богородице, 21. септембра 2017. године, општина Градишка обележила је Крсну славу Рођење пресвете Богородице – Малу Госпојину.

„Мала Госпојина прилика је да се у духу традиције и обичаја наших предака окупимо, да разменимо мишљења, али и да се испред локалне заједнице освренемо на оно шта смо ми данас и оно шта би, у складу са основним приоритетима нашег деловања, а то су раст привредне активности и повећање запослености, требали бити сутра“, рекао је начелник општине Зоран Аџић. Он је истакао да је протеклих годину дана обележено реализацијом одређеног броја пројеката у области инфраструктурног, привредног и друштвеног развоја, који ће допринети квалитетнијем животу грађана Градишке, а истовремено бити основ за даљи развој.

Начелник општине се осврнуо и на планирану реализацију пројекта изградње новог моста на реци Сави, нагласивши да ће општина Градишка уложити макисмалне напоре да искористи овај инфраструктурни потенцијал стварањем пословне зоне у његовој близини. Према његовим речима, подржаван је и сектор друштвеног деловања као важан фактор укупног развоја локалне заједнице, а покренуте су и активности на завршетку изградње спортске дворане.

Славској свечаности присуствовали су представници институција Републике Српске, дипломатског кора, одборници општине Градишка, градоначелници и начелници суседних као и прекограничних градова и општина, представници привредног и друштвеног живота општине и верских заједница.

Испред Генералног конзулата Републике Србије Бања Лука, свечаном обележавању Крсне славе присуствовао је конзул Радослав Илић.