Printer Friendly Version Generalnom konzulatu dodeljena Zahvalnica opštine Višegrad @ 21 September 2017 08:30 AM

Povodom obeležavanja krsne slave opštine Višegrad - Male Gospojine, održan je svečani prijem, 20.09.2017. godine u Domu kulture, kojom prilikom je Generalnom konzulatu Republike Srbije Banja Luka dodeljena Zahvalnica za nesebičnu pomoć i saradnju, koju je primio generalni konzul Vladimir Nikolić.


 

Odluku o dodeli Zahvalnice donela je Skupština opštine na predlog načelnika Mladena Đurevića, za ukupan doprinos koji je ovaj DKP pružio građanima Višegrada, kao i za veoma uspešnu i kvalitetnu realizaciju projekta obnove spomen kapele sa kosturnicom „Sveti Đorđe“ u Vardištu kod Višegrada.


 

Zahvaljujući se na njihovom priznanju, generalni konzul Nikolić, rekao je da Srbija svoju privrženost Republici Srpskoj ne pokazuje samo deklarativno, već i raznim konkretnim delima. Obnova Spomen kapele u Vardištu, samo je jedan od takvih primera koji su do sada realizovani, poručio je Nikolić.

Svečanom prijemu su, pored brojnih zvanica iz Republike Srpske, BiH, prisustvovali i zamenik gradonačelnika Sombora Antonije Ratković sa saradnicima, kao i delegacija Skupštine grada Zrenjanina, koju je predvodio Nenad Joksimović.

Načelnik opštine Višegrad M. Đurević, zahvalio se generalnom konzulu na visokom nivou dosadašnje saradnje, posebno u podršci i pomoći na iznalaženju rešenja za aktiviranje pruge uskog koloseka i povezivanja sa „Šarganskom osmicom“, što će značajno doprineti poboljšljanju turističke ponude čitavog Podrinja.