Printer Friendly Version Генералном конзулату додељена Захвалница општине Вишеград @ 21 September 2017 08:25 AM

Поводом обележавања крсне славе општине Вишеград - Мале Госпојине, одржан је свечани пријем, 20.09.2017. године у Дому културе, којом приликом је Генералном конзулату Републике Србије Бања Лука додељена Захвалница за несебичну помоћ и сарадњу, коју је примио генерални конзул Владимир Николић.

Одлуку о додели Захвалнице донела је Скупштина општине на предлог начелника Младена Ђуревића, за укупан допринос који је овај ДКП пружио грађанима Вишеграда, као и за веома успешну и квалитетну реализацију пројекта обнове спомен капеле са костурницом „Свети Ђорђе“ у Вардишту код Вишеграда.

Захваљујући се на њиховом признању, генерални конзул Николић, рекао је да Србија своју приврженост Републици Српској не показује само декларативно, већ и разним конкретним делима. Обнова Спомен капеле у Вардишту, само је један од таквих примера који су до сада реализовани, поручио је Николић.

Свечаном пријему су, поред бројних званица из Републике Српске, БиХ, присуствовали и заменик градоначелника Сомбора Антоније Ратковић са сарадницима, као и делегација Скупштине града Зрењанина, коју је предводио Ненад Јоксимовић.


 

Начелник општине Вишеград М. Ђуревић, захвалио се генералном конзулу на високом нивоу досадашње сарадње, посебно у подршци и помоћи на изналажењу решења за активирање пруге уског колосека и повезивања са „Шарганском осмицом“, што ће значајно допринети побољшљању туристичке понуде читавог Подриња.