Printer Friendly Version Četvrtom sajmu „Laktaši Etno 2017“ prisustvovao veliki broj učesnika iz Srbije @ 18 September 2017 10:31 AM

Opština Laktaši, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Udruženjem poljoprivrednih proizvođača opštine, organizovala je sajam “Laktaši Etno 2017”, na kome su predstavljene kućne radinosti, stari zanati, tradicionalna gastronomija i turizam. Sajam je održan 16.  septembra 2017. godine u Sportskoj dvorani „Nenad Baštinac“ u Aleksandrovcu.


Ovogodišnjem Sajmu prisustvovao je i veliki brooj učesnika iz Republike Srbije, među kojima je bio i predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Oliver Mitrović, koji je predvodio delegaciju najvećeg političkog, privrednog, kulturnog i sportskog centra Banata.


Pored grada Zrenjanina, opštinu Grocka koja se prostire na površini od oko 300 km2 i spada u jednu od najpoznatijih voćarskih regija Srbije, predstavljalo je 40 učesnika koje su predovodili Živadinka Avramović, zamenik predsednika gradske opštine, kao i Zoran Kostić član veća opštine zadužen za oblast preduzetništva i male privrede.

Posebno iznenađenje i odušenjvljenje prisutnih učesnika i gostiju izazvao je nastup članova folklornog ansambala kulturno-umetničkog društva „Stavan Štrbac“ iz Vrčina, opština Grocka, koji su dobili najviše aplauza na ovogodišnjem Sajmu „Laktaši etno 2017“.

 


Generalni konzulat Republike Srbije Banja Luka pružio je potrebnu pomoć i podršku učesnicima Sajma koji su doputovali iz Grocke, a svečnom otvaranju pomenute manifestaciji prisustvovao je Radoslav Ilić, konzul u Generalnom konzulatu.